Sterrenchef Nick Bril had 1,67 promille in bloed toen hij keukenhulp aanreed

Antwerpen -

1,67 promille. Zoveel alcohol had sterrenchef Nick Bril in het bloed toen hij eind januari na een feestje in The Jane per ongeluk over sous-chef Joe Claridge reed. Het equivalent van (minstens) acht consumpties.

Hij had meer dan stevig gedronken die nacht, sterrenchef Nick Bril. Dat wordt ons uit goede bron bevestigd. Bril had het equivalent van (minstens) acht consumpties in het bloed. Het meettoestel gaf 1,67 promille aan. Dat impliceert dat Bril in zwaar beschonken toestand zijn zware Landrover wilde besturen toen hij na een nieuwjaarsfeestje in The Jane van de parking reed. Eerder die avond had Bril mee de laatste aflevering van Celebrity Masterchef ingeblikt. Het werd dus een nachtje gekruid met veel alcohol.

Op de parking, pal aan het tweesterrenrestaurant, volgde een drama: Bril zag niet dat een van zijn keukenhulpen, Joe Claridge, om onduidelijke reden schuin voor de wagen lag. Bril kon zijn collega, pas een week vanuit Jersey eerder aan de slag als stagiair, niet ontwijken. Claridge vecht volgens onze informatie drie weken later nog voor zijn leven.

LEES OOK. “Gedachten gaan volledig uit naar het slachtoffer”: sterrenchef Nick Bril rijdt keukenhulp aan na nieuwjaarsfeestje en blaast positief

Bril, vrijwel meteen opnieuw aan het slag in zijn restaurant, werd woensdag verhoord door de politie.

LEES OOK. Waarom sterrenchef Nick Bril geen drugstest moest afleggen na ongeval aan The Jane waarbij keukenhulp zwaargewond raakte

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

© Nattida-Jayne Kanyachalao

(phu)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen