Een half miljoen voor een servet? Vodje papier met handtekening van piepjonge Lionel Messi gaat onder de hamer

Het servet waarop Lionel Messi in 2000 zijn eerste contract bij FC Barcelona ondertekende, wordt binnenkort geveild bij het Britse veilinghuis Bonhams in Londen. Dat meldt de Spaanse krant La Vanguardia woensdag.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

De veiling zal naar verluidt plaatsvinden tussen 18 en 27 maart, met een bedrag tussen 300.000 en 500.000 pond (352.000 en 586.000 euro) als geschatte verkoopprijs. Het stukje papier is zorgvuldig bewaard in een kluis door Horacio Gaggioli, de toenmalige makelaar van het Argentijnse wonderkind.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op het servet staat niet alleen Messi’s handtekening, maar ook die van Carles Rexach, de toenmalige technisch directeur van Barça, en die van Josep Maria Minguella, de scout die Messi zou hebben ontdekt. Toen hij zijn krabbel zette op het servet in een tennisclub in Montjuïc, was de Argentijn amper dertien jaar oud. Hij verliet toen zijn lokale club Newell’s Old Boys voor de jeugdacademie van de Blaugrana en zou 21 jaar in Catalonië verblijven, alvorens over te stappen naar Paris Saint-Germain.

Sinds juli 2023 speelt de kleine baltovenaar in de Verenigde Staten voor Inter Miami.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer