Gedetineerde die kon ontsnappen door uit raam van politiewagen te klimmen, is weer gevat

Robin Singh, de gedetineerde die vorige week ontsnapte tijdens zijn overbrenging naar de gevangenis van Lantin, is gevat. De politie kon de veroordeelde crimineel vatten in de regio Luik.

mts, gjs, phu

De ontsnapping van Robin Singh, die tot tien jaar werd veroordeeld wegens het prostitueren van minderjarigen, was er een van korte duur. Woensdag werd hij weer gevat, nadat hij precies een week eerder kon ontsnappen.

Op 24 januari werd Singh vanuit de gevangenis van Aarlen tijdelijk overgebracht naar die van Lantin, omdat hij daar in de buurt medisch onderzoek moest ondergaan. Maar vlak voor de politiewagen de gevangenis rond 14 uur binnenreed, slaagde de man erin zijn raampje open te krijgen en uit de politiewagen te springen. Als een speer liep de nochtans geboeide Singh weg. De agenten probeerden hem nog bij te benen, maar slaagden daar niet in. Dat is allemaal te zien in videobeelden die La Dernière Heure in handen kreeg.

LEES OOK. Advocaat van gedetineerde die ontsnapte tijdens transport naar gevangenis: “Ik hoop dat hij geen nieuwe feiten pleegt”

Dezelfde dag nog startte de politie een zoekactie in de regio, met behulp van een helikopter en een speurhond, maar tevergeefs. Een week kon Singh uit de klauwen van de politie blijven. En daar was hij maar wat blij om, zo bleek uit een andere video die op sociale media gepost werd. Daarin is te zien hoe Singh naar een reportage over zijn ontsnapping kijkt en vervolgens lachend naar zichzelf wijst. Hij zwaait ook wat met de handboeien die hij in de video nog droeg. Nu hij weer gevat is, zal het lachen hem wellicht vergaan zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen