Only Fans-model zit in de cel voor moord op haar ex-vriendje, nu ook ouders opgepakt

Instagram- en OnlyFans-model Courtney Clenney (27) werd in de zomer van 2022 aangeklaagd wegens moord nadat ze haar ex-vriendje had doodgestoken. Zelfverdediging, klonk het. Nu zijn ook plots haar ouders opgepakt.

SGG

De feiten dateren van april 2022. Toen werd het levenloze lichaam van Christian Obumseli aangetroffen in een appartement dat hij deelde met Clenney. De man had een messteek van 7,6 centimeter diep in zijn borstkas.

Courtney Clenney, op sociale media beter gekend als Courtney Tailor, bekende later dat ze haar vriendje had vermoord. Maar, zo benadrukte ze tijdens haar verhoor, dat deed ze uit zelfverdediging. Volgens haar hadden de twee ruzie gekregen. Obumseli zou haar hebben geduwd en op de grond hebben gegooid. Waarop zij een mes nam en dat vanop drie meter afstand naar hem gooide. Maar dat laatste is onmogelijk volgens de forensisch expert: een mes dat vanop die afstand is gegooid, kan nooit zo diep snijden.

Clenney wacht nog steeds op haar proces, maar nu zijn ook plots haar ouders opgepakt. Kim (60) en Deborah (57) Clenney werden dinsdag in Texas gearresteerd en worden beschuldigd van een aanklacht wegens het illegaal bezitten van een computer of ander elektronisch toestel van Christian Obsumseli.

“We zijn zeer verbaasd en bezorgd over de arrestatie van de familie Clenney. Dit zou een voorbeeld kunnen zijn van een doorgeslagen vervolging en wangedrag”, laat hun advocaat in een statement aan Amerikaanse media weten. “Wij geloven dat de familie Clenney het doelwit is van een aantal verzonnen aanklachten om hen in diskrediet te brengen in de pers en hun leven zuur te maken. Komende donderdag wil de staat een spreekverbod opleggen in de zaak. Het lijkt erop dat de aanklagers vooral uit zijn op media-aandacht, zonder enig bewijs te hebben.”

De familie van de vermoorde man is verbaasd, maar vooral bedroefd. “Dit is weer een pijnlijke herinnering aan de gruwelijke misdaden die zijn gepleegd tegen hun familie”, laten de advocaten van de familie weten. “We steunen het onderzoek en blijven hopen op gerechtigheid. We geven geen verdere commentaar tot er bewijs is vrijgegeven over deze arrestatie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER