© Isosport

Ivan Leko zag dat Standard meer verdiende: "We speelden niet als een team dat pas twaalfde staat"

Pas een uur na het laatste fluitsignaal meldde Ivan Leko zich voor de persconferentie met de trainers. De Kroaat was zichtbaar aangeslagen na zijn tweede 0-1-thuisnederlaag als coach van Standard.

Thomas Standaert

“Dit is een grote teleurstelling. Het was niet makkelijk om de kleedkamer binnen te stappen. We hebben verloren tegen een slimmere tegenstander. Zij hebben hun moment gepakt, wij niet.”

Met twee doelpunten uit hun laatste zes wedstrijden is het duidelijk waar het schoentje wringt bij Standard. “In onze eigen zestienmeter waren we heel goed. We hebben amper een kans weggegeven. Maar in de box van de tegenstander was het niet goed genoeg. We verdienden meer op basis van onze wilskracht, onze attitude. Maar we hebben onszelf niet kunnen belonen.”

“Shit situation”

“We speelden niet als een ploeg die pas twaalfde staat in het klassement. Dit was een fiftyfifty- game tegen de ploeg die vorig seizoen kampioen is geworden. In onze laatste drie wedstrijden verdienden we minstens 7 op 9 te pakken, maar nu blijven we achter met 1 op 9. Dat is moeilijk om te aanvaarden”, vervolgde Leko.

Met RWDM, OH Leuven en Westerlo wachten er Standard nu drie cruciale duels. “Of we 9 op 9 moeten pakken? Dat zou mooi zijn, maar vergeet niet dat deze ploeg maar vijf van zijn 22 matchen heeft gewonnen dit seizoen. We zitten in een shit situation, maar ik ben er zeker van dat het team er zaterdag opnieuw zal staan om het tij te keren.”

Aangeboden door onze partners

Lees meer over Standard Luik