Waarom kunnen pinguïns niet vliegen, vraagt de Hasseltse Bente Pompen zich af.© Belga

Moord tijdens een storm en zoektocht naar pinguïns: dit zijn de boeken van de week

Een nieuwe lading boeken voor een nieuwe week. Ontdek hier welke tips we deze week voor je in petto hebben.

Joos Meesters

Het koude crematorium

Jozsef Debreczeni

Herontdekt autobiografisch verhaal van de Hongaarse journalist, dichter en overlever Jozsef Debreczeni over de hel van Auschwitz. Was in 1950 het eerste boek in communistisch Oost-Europa dat het ware gezicht van de Holocaust liet zien. Nu wereldwijd vertaald.

Arbeiderspers, 247 blz., 23,99 euro

Hogere machten

Joost de Vries

Ambtenaar James Welmoed en schrijfster Elizabeth van Elzenburg ontmoeten elkaar in de jaren dertig van de vorige eeuw. Hoewel ze niets gemeen hebben, storten ze zich in een kolkende affaire. Een uitzonderlijke liefdesroman van Gouden Boekenuil-winnaar Joost de Vries.

Prometheus, 304 blz., 24,99 euro

De furie

Alex Michaelides

Nieuwe thriller van de auteur van bestseller De stille patiënt. Actrice Lana Farrar nodigt haar vrienden uit op een Grieks eiland om de paasdagen te vieren. Maar dan steekt een storm op die hen afsnijdt van de bewoonde wereld. De nacht eindigt in moord en één van hen moet de dader zijn.

Cargo, 320 blz., 21,99 euro

Alles wat ze dragen kon

Tyla Miles

Een hartverscheurend, ontroerend boek over de geschiedenis van slavernij in Amerika. Verteld vanuit het oogpunt van verschillende generaties vrouwen die telkens een met veel liefde gevulde, katoenen tas doorgeven aan hun ‘verkochte’ dochter.

Nijgh & Van Ditmar, 352 blz., 23,50 euro

Het ijskoude zoekboek van pinguïn Pip

Bente Pompen

Hoe houden pinguïns zich warm? Waarom kunnen ze niet vliegen? Pinguïn Pip stelt je voor aan zijn familie in dit zoekboek van de Hasseltse Bente Pompen. Prentenboek voor speurneuzen vanaf vier jaar dat eind dit jaar ook verschijnt in de VS en Denemarken.

Clavis, 28 blz., 18,95 euro

Samengesteld door de redactie in samenwerking met onafhankelijke boekhandels Malpertuis in Genk, Grim in Hasselt en Naboekov in Sint-Truiden
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer