© Dick Demey

STVV neemt gehuurde doelman Zion Suzuki definitief over van Japanse club

STVV neemt doelman Zion Suzuki definitief over van de Urawa Reds. De 21-jarige Japanse nummer één werd tot nader order gehuurd, maar dat contract werd intussen omgezet in een meerjarige verbintenis.

Gunter Schoofs

Suzuki kreeg vanaf zijn eerste dag op Belgische bodem volop de kans om zich verder te ontwikkelen bij STVV. De Japanner wil de komende maanden en jaren verdergaan op dat elan en voelt zich goed in Sint-Truiden. Op Stayen is men ervan overtuigd dat de doelman nog enorm veel progressiemarge heeft, het Truiense bestuur lichtte dan ook de optie in zijn contract.

Woensdag stond Suzuki nog tussen de palen bij Japan op de Asian Cup. De doelman speelde wel niet zijn beste wedstrijd in het Japanse shirt. Suzuki ging niet vrijuit bij de tegentreffer van Bahrein en werkte het leer in eigen doel. Zijn foutje bracht de Japanse zege wel nooit in gedrang, de Samurai Blue wonnen uiteindelijk met 1-3 na goals van Ritsu Doan, Takefusa Kubo en Ayase Ueda.

Zonder pech zal Suzuki zaterdagmiddag opnieuw tussen de palen staan in de kwartfinale tegen Iran. Daardoor zal Jo Coppens ook in de komende twee competitiewedstrijden tegen AA Gent en zijn ex-ploeg Cercle Brugge nog onder de lat staan.

Aangeboden door onze partners