Twee aanslagen in één nacht: explosie in Mortsel, voordeur opgeblazen in Zoersel

Mortsel, Zoersel -

In de nacht van woensdag op donderdag hebben in de rand rond Antwerpen twee explosies plaatsgevonden. In Zoersel werd een voordeur uitgeblazen, in Mortsel bleef de schade beperkt. Dovo en het gerechtelijk labo kwamen op beide locaties ter plaatse voor sporenonderzoek.

nelo

Rond half drie kregen de hulpdiensten meerdere oproepen van bewoners over een explosie op de Kerkhoflei in Sint-Antonius (Zoersel). Bij aankomst bleek dat de voordeur van een vrijstaande woning was opgeblazen. Planken van de voordeur lagen in stukken op de grond.

Wat er precies ontploft is, is nog onduidelijk. De lokale politie Voorkempen stelde een perimeter in. Ontmijningsdienst Dovo en het gerechtelijk labo zijn ter plaatse gevraagd.

(Lees verder onder de foto’s.)

Voordeur van woning opgeblazen in Zoersel.© BFM

© BFM

Een uur eerder werden in Mortsel de bewoners van Vuurkruisenlaan opgeschrikt door een explosie. De knal was hoorbaar tot in het politiekantoor van de lokale politie Minos, een straat van waar het gebeurde. De schade bleef zeer beperkt.

Ook hier stelde de politie een perimeter in, evenals Dovo en het gerechtelijk labo kwamen ter plaatse voor sporenonderzoek.

Het parket Antwerpen is een onderzoek gestart. Of beide feiten aan elkaar gelinkt kunnen worden, wordt onderzocht, net als een link met het drugsmilieu.

Dovo en het gerechtelijk labo kwamen ter plaatse in Mortsel voor sporenonderzoek.© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen