Amelia Earhart.
Volledig scherm
PREMIUM
Amelia Earhart. © AFP / Bart Leye

COLUMN. Zelden is de overbodigheid van de man nuchterder verwoord dan door Amelia Earhart, vliegenier. Hotel Romantiek was niet aan haar besteed

6 reacties

  • Gino Denil

    3 maanden geleden
    Men zou beter de doden laten rusten. Want ze hebben geen weerwoord. Eigenlijk is dit een beetje hetzelfde als wat Freya deed met Mahdi. Een ander gebruiken om zijn punt te maken. Overigens was Amelia waarschijnlijk wel een empathische (en ook romantische) vrouw. Ze werkte eerst ook als verpleegster en als sociaal werkster.
  • Peter Samyn

    3 maanden geleden
    Achter elke goede columnist staat een sterke, mooie vrouw (die zich telkens opnieuw afvraagt waar hij nu weer deze inspiratie gevonden heeft)...
  • Nico Herbots

    3 maanden geleden
    Rustig maar jongens, geen reden om zo hysterisch te antwoorden, de vrouw is bijna 90 jaar dood. Haar uitspraken dateren uit een andere tijd, toen er ook nogal minderwaardig werd gedaan over vrouwen en tegen vrouwen, zeker tegen vrouwen zoals zij die het lef hadden om zich niet te conformeren aan de toen geldende, zeer beperkende vrouwenrol nl. zwijgen, koken en kinderen baren.
  • Stevie Patroon

    3 maanden geleden
    Haha, dat is een goed artikel. Bedankt Jan.
  • Bob Van de Velde

    3 maanden geleden
    Moest een man momenteel dergelijke uitspraken doen over een vrouw dan briesten alle media, hashtag- en woke organisaties moord en brand, maar de Amelia Earhartlaan in Sint-Denijs-Westrem zullen ze niet van naam laten veranderen hoor!