Landbouwer Koen d'Heer mag  8% van de grond die hij gekocht heeft niet meer bewerken: een investering van meer dan 100.000 euro die zo goed als waardeloos is geworden
Volledig scherm
PREMIUM
Landbouwer Koen d'Heer mag 8% van de grond die hij gekocht heeft niet meer bewerken: een investering van meer dan 100.000 euro die zo goed als waardeloos is geworden © ID/ Frank Bahnmuller

Dit zijn de vijf meest absurde eisen aan de boeren: “Ik moet noteren dat ik mijn muizenvallen controleer”

Heren en dames die geen spitskool van een andijvie kunnen onderscheiden, leggen ons een lasagne aan regeltjes op die met de dag absurder worden, klagen de boeren. Vijf boeren doen een boekje open over de meest bizarre eisen waaraan ze moeten voldoen. “Ik moet stoppen met bio, anders geraak ik niet aan een vergunning.”

216 reacties

  • René Deleu

    3 maanden geleden
    Dat bewijst dat die europese bureaucraten totaal wereldvreemd zijn op gebied van landbouwbeheer en de simpele boerenstiel. Een boer in hart en ziel weet toch wel beter zeker.
  • luc de mulder

    3 maanden geleden
    Alles is te herleiden tot één ding "veel te veel mensen" maar niemand en nooit wordt dit vermeld. Want, heilige economie, daar mag je niet aan raken.
  • Youssef Graidia

    3 maanden geleden
    Boeren zouden het heft in eigen handen moeten nemen. Samen eigen groenten -en fruitwinkels of zelfs supermarkten creëeren.
  • Koen Traban

    3 maanden geleden
    Regeltjes en alles documenteren zijn een ziekte van deze tijd. Veel sectoren klagen erover. Leerkrachten die meer tijd besteden aan administratie dzn aan lesgeven. Verpleeger die meer met patienten dossier bezig zijn dan aan de patient te. ragen hoe het met hem gaat. Crèches die melden hoeveel de baby gegeten heeft en hoe lang geslapen en hoe vaak geplast.... Tijd om terug eens tot de essentie te komen.
  • Carlo Neutelaers

    3 maanden geleden
    Zulke regels is de mensen met hun voeten spelen. En op het traject van een product, tussen producent en consument blijft schandalig veel geld hangen. Daar moet dringend wat aan gedaan worden. Het gaat toch niet op dat de boer zijn product voor een habbekrats moet verkopen en het daarna in de winkel ziet staan 15x duurder.