“Voor 53.000 euro gestolen in 40 seconden”: camera’s leggen vast hoe dieven er in mum van tijd vandoor gaan met dure racefietsen

© Tom Palmaers

Tongeren -

Inbrekers hebben woensdagmorgen vijf dure racefietsen gestolen bij Bikes Claessens in Tongeren. Via een kraak op de branddeur zijn in 40 seconden tijd fietsen van het merk Specialized naar buiten gedragen, goed voor een buit van 53.000 euro.

Marij Wyers

“Op de beelden van de bewakingscamera zie je twee mannen naar binnen lopen, rechtstreeks naar de dure fietsen. Dan weet je dat ze op verkenning gekomen zijn”, zegt zaakvoerder Kurt Lambrichts. Hij verkoopt hoogwaardige fietsen van het merk Specialized, een merk dat bekendstaat voor zijn innovatieve technologieën. “Met de fietsen op hun schouder lopen ze naar buiten. Daar hadden ze de bewakingscamera al naar de andere kant geduwd, waardoor je niets op die beelden kan zien. We weten dus ook niet met welk voertuig ze gekomen zijn.”

De daders zelf zijn ook onherkenbaar op de beelden. Ze droegen een bivakmuts. Om 2.30 uur sloegen ze toe. “Via onze branddeur”, zegt Lambrichts. “Die werd opengebroken met een koevoet of zo.” Via de alarmcentrale werd de zaakvoerder meteen verwittigd, maar de daders hadden maar 40 seconden nodig om te verdwijnen met de kostbare buit.

Ramkraak

De fietsenwinkel ligt op de Luikersteenweg in Tongeren, tegenover T-Forum. De lokale politie en het gerechtelijk labo proberen de daders nog te vinden aan de hand van sporen en eventuele getuigenissen. Tien jaar geleden werd de zaak het slachtoffer een zware ramkraak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen