Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Waarom protesteren de boeren juist? “Er worden regeltjes op regeltjes gemaakt. Die worden onhoudbaar”

De boeren zijn boos. Maar waar gaan de boerenprotesten nu juist over? Het is een complexe kwestie, maar in essentie draait het rond de “regilitis”(overdreven regelzucht) waarmee de boeren zeggen verstikt te worden, en daar bovenop de dalende inkomsten. Daardoor wordt het voor veel landbouwers hoe langer hoe moeilijker óm nog te boeren.

45 reacties

  • dirk andelhofs

    3 maanden geleden
    Er zijn boeren die milieu- en klimaatregels onzin vinden. Aan hen zou ik willen zeggen: kijk eens naar Catalonië. Daar is het over en uit met boeren omdat er al drie jaar nauwelijks regen gevallen is. Als we de klimaatcrisis niet hoogdringend aanpakken zullen we pas echt weten wat honger is in de nabije toekomst.
  • Lucien Mertens

    3 maanden geleden
    Waar in Vlaanderen zit er nog leven in onze beken en grachten?! Vroeger zaten er stekelbaarsjes in elke beek, je vindt ze nu nergens meer...en daar gaat het eigenlijk om. Wij beseffen het misschien niet, maar door de "overmatige" bemesting van onze landbouw worden ook wij langzaam en stilletjes vergiftigd.
  • oswald billiet

    3 maanden geleden
    Wat de experten van het Europees landbouwbeleid nodig hebben zijn vlakgommen om nu hun eigen overdaad aan regeltjes weg te gommen. Dat heeft Von der Leyen beloofd, maar ze mag deze keer wel beseffen dat haar uitspaken nu bindend zijn. . Tenminste als ze het nu zelf begrijpt? De boeren hebben zich als machtige organisatie vertoond. Speel daar niet mee.
  • Nicole Vogelaere

    3 maanden geleden
    Regeltjes die niet nageleefd worden. De sloten langs fietspad van koksijde naar veurne zwemmen de koeten door drijvend mest. Het kanaal nieuwpoort veurne zijn drijvende eilanden van mest. Fietstochtje vraag je je juist af wanneer er eens regels komen, dit is niet normaal. Door weilanden naar Veurne fietsen kom je langs varkensstallen en joh genieten hoor al die frisse lucht. Savonds brengt de nevel en mist strontlucht mee tot in het dorp. Regeltjes? Dan geen voor leefbaarheid van mens en dier
  • Patrick De Reyck

    3 maanden geleden
    Ok! maar stopt da met de subsidies. Da's pas concurrentievervalsing op wereldschaal.