© Getty Images

Prada is populairste modemerk ter wereld en klopt zustermerk Miu Miu

Het Italiaanse modemerk Prada is (opnieuw) het populairste modemerk ter wereld, zo blijkt uit de driemaandelijkse ranking van luxemodesite Lyst. Daarmee springt het over zustermerk Miu Miu. Dat moet zich tevredenstellen met een tweede plek.

Hanne Vandenweghe

De zoekopdrachten naar het Milanese label stegen met maar liefst 41 procent in vergelijking met vorig jaar. Wellicht is dat succes te danken aan visibiliteit van het label tijdens belangrijke evenementen. Dat noteert het online winkelplatform in de Lyst-index, gebaseerd op zoekgegevens in het vierde kwartaal van 2023 (van oktober tot en met december).

Sinds het vierde kwartaal van 2022 is het al de derde keer dat Prada, onder creatieve leiding van Miuccia Prada en onze landgenoot Raf Simons, de eerste plek verovert. In het derde kwartaal van 2023 kaapte zustermerk Miu Miu die positie, maar deze keer belandt het merk op nummer twee. Het Spaanse Loewe sluit de top drie. Moncler, Burberry, Jacquemus en Balenciaga zijn allemaal gestegen in de ranglijst.

The Row, het modemerk van de Olsen-tweeling, haalde voor het eerst de top twintig. Meer zelfs: de Margaux-tas werd uitgeroepen tot het populairste product in het vierde kwartaal van 2023. Skims, het shapewearlabel van Kim Kardashian, behoorde in datzelfde kwartaal tot de snelste stijgers en klom drie plaatsen naar nummer veertien. Andere snelle stijgers waren Victoria Beckham, Ralph Lauren en het hardloopschoenenmerk On.

De volledige Lyst index met populaire merken:

1. Prada

2. Miu Miu

3. Loewe

4. Bottega Veneta

5. Moncler

6. Saint Laurent

7. Versace

8. Jacquemus

9. Burberry

10. Valentino

11. Gucci

12. Balenciaga

13. Diesel

14. Skims

15. Dior

16. Louis Vuitton

17. Ugg

18. The Row

19. JW Anderson

20. Fendi

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer