Nina Derwael in ‘Familie’.© VTM

Waarom Nina Derwael ineens reclame maakt voor kousen in ‘Familie’

Het was opmerkelijk, onlangs in ‘Familie’: gymnast Nina Derwael wandelt binnen in café Jan & Alleman met een opzichtige tas van Veritas en showt daarna de compressiekousen die ze draagt van hetzelfde merk. Een nieuwe stap binnen product placement?

“Hé, heb jij niet dezelfde compressiekousen als ik?”, vraagt personage Jan Van den Bossche (Jef De Smedt). Waarna de camera inzoomt op de benen van Derwael. “Ik had meteen gezien dat gij ne sportieve kerel waart”, antwoordt ze. En tijdens de dialoog die eraan voorafging, mocht haar tas prominent in beeld. Hoewel het is ingeschreven in de verhaallijn, valt op dat reclame maken het doel op zich is. Hockeyspeler Alexander Hendrickx mocht overigens hetzelfde doen, voor hetzelfde merk.

Nina Derwael in ‘Familie’.© VTM

“De gastrol van Nina Derwael en Alexander Hendrickx kadert inderdaad in een samenwerking met onze partner Veritas, waar zij het gezicht van zijn. We gaan zelf niet actief op zoek, maar toen de vraag kwam, zijn we gaan bekijken hoe we dit op een organische manier in het verhaal konden verwerken. We sluiten een gelijkaardige samenwerking in de toekomst zeker niet uit, maar plannen om het vaker te doen, zijn er niet meteen”, klinkt het bij VTM. (bpr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER