De wegen zijn al aangelegd, zodat kandidaat-kopers relatief snel aan de slag kunnen.© Gemeente Hechtel-Eksel

Wijken

Hechtel-Eksel verkoopt 16 bouwkavels aan De Locht: “Toewijzing via puntensysteem”

Hechtel-Eksel -

De gemeente Hechtel-Eksel verkoopt 16 bouwkavels in verkaveling De Locht, tussen de Hoevestraat en De Vreedestraat. Vanaf 14 februari kunnen geïnteresseerden zich inschrijven.

Geert Van Baelen

De wegen zijn al aangelegd zodat kandidaat-kopers meteen na het verlijden van de akte en de bouwvergunning kunnen beginnen met de bouwwerken. “Met de verkoop van betaalbare gemeentelijke bouwkavels willen we een ruimere doelgroep en jonge gezinnen de kans geven om zich in Hechtel-Eksel te vestigen”, vertelt burgemeester Jan Dalemans (HE Lijst Burgemeester). Voor de verkoop hanteert het lokaal bestuur een objectief toewijzingsreglement met puntensysteem. “Hoe meer punten je scoort, hoe hoger je in de ranglijst komt om een gemeentelijk bouwkavel te kiezen. Elke meerderjarige natuurlijke persoon kan zich kandidaat stellen voor de aankoop. Als je gezamenlijk een kavel wenst aan te kopen, moet je je gezamenlijk inschrijven.”

Voorwaarden

Kandidaten moeten wel aan enkele voorwaarden voldoen. “Je mag in het verleden geen sociale bouwkavel of woning gekocht hebben van het gemeentebestuur of van een sociale huisvestings- of woonmaatschappij”, klinkt het. “Ook mag je geen andere woning of bouwgrond in volle eigendom voor het totale vruchtgebruik of recht van opstal hebben.”

Op www.hechtel-eksel.be/bouwkavels is de info verzameld over de verkoop van de gemeentelijke bouwkavels en kunnen kandidaten zich melden. Alle info is ook beschikbaar aan het snelloket van het gemeentehuis en zonder afspraak raadpleegbaar. Aanmelden en alle bewijsstukken aanleveren kan tot 10 mei 2024.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer