Opnieuw ongeval in staart van file door boerenprotest: trucker in levensgevaar na aanrijding op E313 in Lummen

Lummen -

Een vrachtwagen is donderdagmiddag rond 12.45 uur ingereden op de staart van een file op de E313 aan Industrie Zolder-Lummen. De vrachtwagenbestuurder kwam klem te zitten in de geplette cabine. Het slachtoffer wordt met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Ook op de expresweg in Brugge deed zich een gelijkaardig ongeval voor. Daarbij viel eerder op de dag een zwaargewonde.

Marij Wyers

© Koen Luts

Het ongeval gebeurde in de richting van Antwerpen. Door de boerenprotesten is de verkeerswisselaar volledig geblokkeerd, in de vier richtingen, waardoor zich files vormen op de snelwegen. Een vrachtwagen is ingereden Door het ongeval is de oprit Hasselt-West afgesloten voor verkeer richting Antwerpen.

Ongeval in Brugge

Eerder op de dag reed ook al een bestelwagen in op de file op de Expresweg in Brugge, eveneens een file die tot stand kwam door blokkades van landbouwers. Het ongeval veroorzaakte twee gewonden, waarvan een persoon zwaargewond. Het slachtoffer werd afgevoerd naar het ziekenhuis voor verdere verzorging.

© Koen Luts

Later meer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER