© if

Meterslange vrachtwagen rijdt zich vast in woonwijk terwijl chauffeur zijn weg zoekt rond boerenblokkade

Halle -

De blokkade op de E429 ter hoogte van de Nijvelsesteenweg in Halle houdt ook vandaag aan. Een vrachtwagen met lange houten balken raakte hierdoor even het noorden kwijt en reed zich vast in de wijk Vogelweelde vlakbij basisschool Zilverberk.

Dat wagens maar ook vrachtwagens, soms met speciaal vervoer, de autosnelweg niet verder kunnen volgen door de blokkade op de E429 maar aangewezen zijn op andere wegen, heeft zo zijn gevolgen. Ze worden verplicht de Nijvelsesteenweg op te rijden, ofwel richting Sint-Rochus ofwel richting Essenbeek.

Dat overkwam ook een uitzonderlijk lange vrachtwagen, geladen met lange houten balken. De chauffeur raakte de weg kwijt op zoek naar een plek waar hij opnieuw de autosnelweg op kon.

Maar ter hoogte van het kruispunt van de Goudvinkenlaan, de Zwaluwenlaan en de Balthazarstraat reed hij zich helemaal vast. Op dat moment kwamen de eerste schoolkinderen van de wat verder gelegen school Zilverberk al aan.

De politie kwam ter plaatse en uiteindelijk slaagde de chauffeur anderhalf uur later er onder begeleiding toch in zich opnieuw zonder brokken los te manoeuvreren. Hij werd verder naar de autosnelweg begeleid. (IDH)

Een vrachtwagen met lange balken die verplicht van de autosnelweg moest door de boerenblokkade reed zich helemaal vast in de wijk Vogelweelde.© if

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER