Themabeeld.© Dirk Vertommen

Voorwaardelijke celstraf voor twintiger die gewelddadig is tegen vriendin: “Hij spoot tube glijmiddel leeg in haar neus en mond”

Lier/Tremelo -

Een 27-jarige man uit Tremelo werd door de strafrechter in Mechelen veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar met probatie-uitstel. Na een feestje in Lier greep hij zijn vriendin bij de keel en sleurde haar aan haar haren door hun appartement. Hij probeerde haar meermaals te wurgen.

De feiten speelden zich af tijdens de nacht van 15 op 16 augustus 2021. Na een feestje in La Rocca in Lier waarbij beide betrokkenen flink gedronken hadden en drugs gebruikten, wilde de vrouw gaan slapen. De man liet dat echter niet gebeuren. Hij sprong op haar, hield haar in bedwang en spoot een tube glijmiddel leeg in haar mond en neus. Hij legde zijn hand op haar mond, kneep haar neus dicht en probeerde haar te wurgen.

De vrouw kon zich loswringen maar de man pakte haar opnieuw vast en sleurde haar bij haar haren door hun appartement. Ze kon een tweede keer ontkomen en belde de politie. Tijdens zijn verhoor zei de man dat hij zich niets herinnerde. De wetsdokter stelde echter vast dat de verwondingen van de vrouw overeen kwamen met het verhaal dat ze had verteld en dat ze slachtoffer was geweest van potentieel levensbedreigend geweld.

Posttraumatisch stresssyndroom

Een paar maanden na het incident ging de vrouw opnieuw naar de politie en kwam ze terug op haar verhaal. Naar eigen zeggen kampt ze met een posttraumatisch stresssyndroom na intrafamiliaal geweld van haar vorige partner en haalde ze de gebeurtenissen van het heden en het verleden door elkaar. Ondanks de vaststellingen van de wetsdokter beweerde ze dat haar huidige partner niets had gedaan.

Volgens het parket was er wel degelijk sprake van geweld en het vorderde daarom een celstraf van twee jaar tegen de man. Daar ging de rechtbank niet op in. De rechter veroordeelde de twintiger tot een gevangenisstraf van een jaar met probatie-uitstel. Hij moet onder meer een begeleiding volgen om zijn problematiek van intrafamiliaal geweld aan te pakken. (svds )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen