Vrouw (56) omgebracht met mes in Roeselare, haar echtgenoot is opgepakt

De hulpdiensten hebben donderdagnamiddag het levenloze lichaam van Marie-Ann B. (56) aangetroffen in haar woning in Roeselare. Haar man is opgepakt, het koppel stond op scheiden.

Bert Feys, Dirk Coosemans

De hulpdiensten werden donderdagmiddag omstreeks 13.15 uur opgeroepen naar de Domien Craccostraat in Roeselare, een rustige straat met vrijstaande woningen. In een van die woningen was even voordien opnieuw ruzie ontstaan tussen bewoners Jan B. en zijn vrouw Marie-Ann B. Het incident liep volledig uit de hand. De man bracht de vrouw met een mes om het leven.

Naar huurhuis

In de buurt keek men niet meer op van een zoveelste ruzie in of rond de woning. “Het moest er eens van komen”, zucht een buurtbewoner. Ook een jonge vrouw die in de buurt woont, merkte dat het van kwaad naar erger ging tussen Jan B. en Marie-Ann B. “Het koppel had heel erg vaak ruzie. Het ging echt slecht tussen hen. De vrouw stond op het punt hem te verlaten. De voorbije periode had ze gezocht naar een nieuwe woonst. Ze had een huurhuis gevonden en zou er vandaag intrekken”, klinkt het.

Ondanks de vele ruzies had de man wellicht geen vermoeden dat zijn vrouw hem zou verlaten. “Ik kwam de vrouw geregeld tegen en ze vertelde wel vaker over hun problemen. Ze had ook verteld dat ze wou verhuizen, maar ik had niet het gevoel dat haar man op de hoogte was van die plannen”, zegt een vrouw die af en toe een praatje sloeg met de bewoonster. Het koppel heeft nog een volwassen zoon, zo werd nog vernomen.

Nadat het levenloze lichaam van de vrouw werd aangetroffen en haar man ter plaatse werd opgepakt, werd het eerste gedeelte van de Domien Craccostraat onmiddellijk afgesloten voor alle verkeer. Een wetsdokter en een deskundige van het parket waren gisterenavond nog steeds ter plaatse om de exacte omstandigheden van het voorval te onderzoeken.

Er is veel politie ter plaatse.© Stefaan Beel

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER