© Dick Demey / belga

VIDEO. Rik Verheye en Sam Kerkhofs zoeken “ne krijger” voor hun Sporting Hasselt, dus bellen ze... de AI-versie van Mark van Bommel

Thomas van Bommel (21) verhuist van tweedeklasser Patro Eisden naar Sporting Hasselt, de leider in Tweede Amateur. De oudste zoon van Mark van Bommel wordt verhuurd tot aan het einde van dit seizoen.

havg

De eigenaars van Sporting Hasselt, mediafiguren Sam Kerkhofs en Rik Verheye, kondigden de transfer aan in een ludiek filmpje, waarin ook Antwerp-coach Mark van Bommel een rol vertolkte.

Bekijk hier het filmpje:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Thomas zal speelminuten opdoen in Hasselt. Hij komt daar in een goed kader terecht en keert in juli terug naar Patro Eisden”, gaf Patro-coach Stijn Stijnen nog een woordje uitleg over de uitgaande transfer van zijn club. De 21-jarige middenvelder kwam dit seizoen niet verder dan twee oefenwedstrijden bij de Maaslanders en gaat in Hasselt op zoek naar meer speelminuten.

Ontsteking

Thomas, de zoon van Antwerp-coach Mark van Bommel, is tevreden met zijn tijdelijke overstap. “Een ontsteking in de knie gooide nog voor de competitiestart roet in het eten. Een forse streep door de rekening, want ik maakte vorig seizoen al hetzelfde mee bij MVV. Destijds kostte een liesblessure me een vaste stek bij MVV. Nu maakte ik hetzelfde mee bij Patro dat aan een uitstekend seizoen bezig is. In overleg met de coach heb ik dan beslist om naar Hasselt te trekken.”

Opvallend: vader Mark van Bommel speelde een hoofdrol in het filmpje waarin de transfer werd aangekondigd. Zijn stem werd gesimuleerd met behulp van AI-technologie. “Dat was best grappig”, lacht zoon Thomas. “Maar ze hadden hem hier vooraf over geraadpleegd en hij stemde natuurlijk toe.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen