Ronaldo komt niet in actie, maar haalt toch zijn gram: Messi “moet” invallen bij vernederende 6-0 achterstand tegen Al-Nassr

Cristiano Ronaldo kwam zoals aangekondigd niet in actie tijdens het veelbesproken galaduel tussen zijn club Al-Nassr en Inter Miami, waar Lionel Messi aan de aftrap ontbrak wegens hamstringproblemen. Ronaldo haalde toch zijn gram, want zijn grote rivaal “moest” bij een vernederende 6-0-achterstand invallen.

Michael Van Damme

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het duel in het Kingdom Arena in de Saudische hoofdstad Riyad werd aangekondigd als “the last dance” tussen Ronaldo en Messi, maar Al-Nassr liet vooraf weten dat Ronaldo niet in actie kon komen omdat hij nog niet hersteld is van een kuitblessure. Ook Messi stond uiteindelijk niet aan de aftrap met last aan de hamstrings.

Ronaldo volgde de wedstrijd vanuit een loge en zag geamuseerd hoe de score voor zijn club Al-Nasrr opliep tot 6-0. Die ruime vormen voor Ronaldo ongetwijfeld munitie in het debat welke competitie nu het sterkst is: de Saudi Pro League (waarin hij speelt) of de MLS (waarin Messi aantreedt). Bij Al-Nassr deed ook Sadio Mane (ex-Liverpool) niet mee. Inter Miami had met Jordi Alba, Sergio Busquets en Luis Suarez drie ex-spelers van FC Barcelona aan de aftrap staan.

Om het nog pijnlijker te maken: Messi viel bij een 6-0 achterstand zeven minuten voor tijd in. Volgens meerdere bronnen een verplichte invalbeurt om aan de contractuele verplichtingen te voldoen. Er viel bij Messi uiteraard geen glimlach te bespeuren, in schril contrast met Ronaldo hoog in de tribune.

© AFP

© REUTERS

Al Nassr-Inter Miami 6-0

3” Otavio 1-0

10” Talisca 2-0

12” Laporte 3-0

51’ Talisca 4-0

68’ Maran 5-0

73’ Talisca 6-0

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer