Eurovisiesongfestival: Belgische inzending van Mustii wordt bekendgemaakt op 20 februari

Binnen minder dan drie weken kennen we de Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival 2024. De song van Mustii zal namelijk bekendgemaakt worden op dinsdag 20 februari.

Het Eurovisiesongfestival komt steeds dichterbij en steeds meer landen lossen hun inzending. Zo kregen we afgelopen weekend de inzending van Ierland en Luxemburg te horen. Komend weekend maken dan weer Malta, Noorwegen, Finland, Spanje en Oekraïne hun inzending bekend.

Mustii

Op de Belgische inzending is het nog even wachten. De website Songfestival.be vernam namelijk van Le Soir en RTBF dat de song van ons land bekendgemaakt zal worden op dinsdag 20 februari. Hoe dat zal gebeuren, is nog niet helemaal duidelijk.

België zal in het Zweedse Malmö vertegenwoordigd worden door de 33-jarige Brusselse zanger Thomas Mustin, beter bekend als Mustii. Van zijn song is nog niet veel geweten. Wel deelde Mustii vorige maand één korte zin die fans zelf konden inzingen. Op die manier had je de kans om zelf te horen te zijn op het Eurovisiesongfestival in zijn virtuele achtergrondkoor. Volgens Le Soir zouden zo’n 1.000 mensen op die oproep hebben gereageerd. De helft daarvan zal ook effectief verwerkt worden tot het achtergrondkoor van Mustii op het Eurovisiesongfestival.

Tweede halve finale

België komt op het Eurovisiesongfestival een eerste keer in actie in de tweede halve finale op donderdag 9 mei. Als ons land zich daar bij de beste tien weet te plaatsen, is het verzekerd van een plaats in de grote finale op zaterdag 11 mei.

Meer
Lees meer...