Lewis Hamilton passeert langs een spandoek van Ferrari. De zevenvoudige wereldkampioen rijdt vanaf 2025 voor de Italiaanse renstal.
Volledig scherm
PREMIUM
Lewis Hamilton passeert langs een spandoek van Ferrari. De zevenvoudige wereldkampioen rijdt vanaf 2025 voor de Italiaanse renstal. © AP

“Een halfgod die naar het grote Ferrari verkast? Lang niet altijd een succes”: onze F1-watcher over de transfer van Hamilton

Natuurlijk was dit niet de bedoeling. Het nieuws lekte maanden te vroeg uit: Lewis Hamilton (39) rijdt vanaf 2025 voor Ferrari. Toch wel een klapper. De meest succesvolle coureur ooit in het mythische rood. Een ultiem dream team. Maar ook een droom die een nachtmerrie kan worden, legt onze Formule 1-watcher uit.

20 reacties

  • Patrick Bockstael

    2 maanden geleden
    Halfgod? Mercedes had gewoon jarenlang de beste wagen, waar elke coureur mee had kunnen winnen. Niet echt een “halfgod”-prestatie. En toen er een andere goeie coureur was, Rosberg, kon Hamilton het zelfs niet van hem halen. Hamilton is gewoon de zoveelste coureur.
  • Marko Decandt

    3 maanden geleden
    Heel logisch uiteindelijk. Mercedes haalt RB en Ferrari nooit meer in met de huidige motorreglementen die tem 2025 lopen. En nadien is het koffiedik kijken wie er weer de beste zal zijn. Dus Hamilton maakt op deze manier statistisch gezien meer kans op een extra wereldtitel, dan te blijven bij MB. Bij RBR kan hij niet, daar willen ze niet en wil hij ook niet. Net zoals tussen Max en MB.
  • Bernard Dieryck

    3 maanden geleden
    Afwachten maar ik geloof er niet meer in !...
  • Kurt De Ridder

    3 maanden geleden
    dit is misschien net een geschenk voor Mercedes. Zonder de loonlasten voor Hamilton, komt er een deftig budget vrij om hun wagen eindelijk weer op punt te krijgen.
  • rony stokart

    3 maanden geleden
    Als je niet meer van welk hout pijlen maken....