Philippe Simar op archiefbeeld.© Vel

Indoor Red Lions verliezen tweede groepsduel in Leuven tegen Polen

De Indoor Red Lions hebben donderdagavond hun tweede groepswedstrijd op het EK hockey in zaal in de Leuvense Sportoase niet kunnen winnen. De Belgische hockeyers verloren tegen Polen met 2-4.

Michael Van Damme

De Indoor Red Lions begonnen de 21e editie van het EK eerder donderdag met een zege tegen Portugal (4-2), maar tegen Polen liep het minder vlot. Kapitein Philippe Simar (3’), die in extremis fit raakte voor het toernooi, zette de Belgen wel snel op voorsprong. De Polen vochten echter terug en liepen uit tot 1-3. Cyril Hermans (17’) bracht de Lions terug in de wedstrijd met de tweede Belgische treffer, maar daar bleef het bij. Polen maakte in het slot nog de 2-4.

De Indoor Red Lions (FIH 4) spelen, behalve tegen Portugal (FIH 22) en Polen (FIH 12), op het EK als reekshoofd in poule B nog tegen Tsjechië (FIH 5) en Oekraïne (FIH 18). Vrijdag volgt het duel met Tsjechië (19u45), zaterdag valt het doek over de groepsfase tegen Oekraïne (12u45).

In de andere groep nemen uittredend Europees kampioen Oostenrijk (FIH 1), Duitsland (FIH 6), Zwitserland (FIH 9), Spanje (FIH 20) en Kroatië (FIH 21) het tegen elkaar op. De twee beste landen in elke groep spelen zaterdagavond de halve finales, terwijl de andere landen dan met hun klassementswedstrijden voor de plaatsen 5 tot en met 10 beginnen. De finales voor de medailles en de laatste klassementswedstrijden staan gepland voor zondag.

De Indoor Red Lions hopen in Leuven hun prestatie van 2018 in Antwerpen te evenaren. Toen verloren ze in de finale na shoot-outs. Bondscoach Maxime Bergez stelt als minimumdoel een plaats in de top vijf, op tien ploegen, voorop.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer