Vrouw (55) overleden bij zware brand in Westmalle, man (78) in levensgevaar

Malle -

Bij een zware brand in een appartement in Westmalle is donderdagavond een 55-jarige vrouw overleden. Een tweede slachtoffer, een man (78), verkeert in levensgevaar. Hoe de brand is kunnen ontstaan, wordt verder onderzocht.

De brand brak iets na 17.30 uur uit in een pand aan de Heidemolenbaan in Westmalle. “Het betrof een zware dakbrand die bij aankomst van de brandweer uitslaand was”, zegt woordvoerder Tina Boënne van Brandweer Zone Rand. Verschillende ploegen gingen het vuur onmiddellijk te lijf.

In het getroffen dakappartement waren twee personen aanwezig. De brandweer kon hen via het terras naar buiten krijgen. Beide slachtoffers waren er erg aan toe en kregen onmiddellijk medische zorgen toegediend. “Een van de twee, een 55-jarige vrouw, is helaas ter plaatse aan haar verwondingen overleden”, bevestigt woordvoerder Stefanie Verstappen van de lokale politie Voorkempen. “Het tweede slachtoffer, een 78-jarige man, werd met levensgevaarlijke verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Hoe de brand is kunnen ontstaan, is nog niet duidelijk. Een branddeskundige van het parket komt donderdagavond nog ter plaatse om de omstandigheden verder te onderzoeken. Het Antwerps parket heeft ook een wetsdokter aangesteld.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

 (jtp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen