Blokkade met tractoren in Brussel.
Volledig scherm
PREMIUM
Blokkade met tractoren in Brussel. © Photo News

Kan ú iets doen om de boeren te helpen? Landbouweconomen geven tips: “Meer koken en lokaal kopen volstaan niet”

Hoewel ze ons al dagenlang in ellendig lange files duwen, kunnen boeren op redelijk wat begrip en steun van de gemiddelde Vlaming rekenen. Maar kunnen u en ik, als gemiddelde Vlaming, ook iets doen om de boeren te helpen? Die vraag legden we voor aan landbouwsocioloog Joost Dessein en landbouweconoom Xavier Gellynck. “De grootste impact kan je op 9 juni realiseren.”

168 reacties

  • Luc De Kimpe

    2 maanden geleden
    En wij geloven dat de winkel de meerprijs zal betalen? Neen, de rekening is voor de burger.
  • Garrit Hinderyckx

    3 maanden geleden
    Misschien de mogelijkheid vinden om meer Boerenwinkels te organiseren in steden en gemeenten, waar zij hun waren rechtstreeks aan de klant kunnen verkopen, de diverse tussenkosten verdwijnen, en de boer heeft een waardevolle inkomen van zijn werk. en de dwaze regels wegwerken.
  • DIRK VAN DESSEL

    3 maanden geleden
    Deze 75-jarige boerenkleinzoon steunt het boerenprotest volledig, want zij hebben toch ook recht op "boter bij de vis" !
  • Nico Claesen

    3 maanden geleden
    Dat ze eens stoppen met die buitelandse boeren te subsidiëren en de lokale boer dood te belasten. Transport is duur en alsnog komt het hier goedkoper aan dan dat de boer het hier lokaal kan kweken. Dat de lonen ginder lager zijn is niet de reden. De lokale boer telt zijn uren ook niet terwijl de boer ginder ook kosten heeft om te zaaien, brandstof, onderhoud machines enz. Het is puur de belasting hier versus de subsidie ginder.
  • Marlene De Smedt

    3 maanden geleden
    Er wordt hier om coöperatieven gevraagd van boeren. Er bestaan al verschillende initiatieven in allerlei vormen even googelen en je wordt op je wenken bediend.