Mensen vluchten weg van een zware brand na een gasexplosie in de Keniaanse hoofdstad Nairobi.
AFP or licensors

Minstens 3 doden en 271 gewonden bij gasexplosie in Kenia

Bij een gasexplosie in de Keniaanse hoofdstad Nairobi zijn afgelopen nacht minstens 3 doden en 271 gewonden gevallen. De explosie was afkomstig van een vrachtwagen die een grote lading gas moest vervoeren. Dat meldt de woordvoerder van de regering. Het Keniaanse Rode Kruis heeft de 271 gewonden geëvacueerd naar verschillende ziekenhuizen in de hoofdstad. 

Gisterenavond rond 23.30 uur is een vrachtwagen "volgeladen met gas" ontploft in Embakasi, een wijk in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Dat meldt de regeringswoordvoerder Isaac Maigua Mwaura op X. Mwaura liet eerder ook al weten dat een bedrijf in de wijk gasflessen aan het bijvullen was toen de brand er kort voor middernacht uitbrak. 

De brand sloeg snel over op een nabijgelegen textiel- en kledingopslag, waarbij ook verschillende voertuigen en commerciële en residentiële panden werden beschadigd, verklaart Mwaura.

BEKIJK - Een enorme gasexplosie schudt Nairobi door elkaar:

Videospeler inladen...

Eerder tijdens de nacht had het Keniaanse Rode Kruis al melding gemaakt van bijna driehonderd gewonden. Het Rode Kruis heeft ondertussen 271 gewonden naar verschillende ziekenhuizen in de hoofdstad geëvacueerd. 

Wesley Kimeto, commandant van de politie in Embakasi, laat ondertussen ook weten dat een van de dodelijke slachtoffers minderjarig was en waarschuwt dat het dodental mogelijk verder zou kunnen stijgen. De brand werd later in de nacht geblust, maar de exacte oorzaak wordt nog onderzocht.

AFP or licensors

Meest gelezen