Adele Springsteen, rechts van haar zoon, in 2010.© AP

Moeder van Bruce Springsteen op 98-jarige leeftijd overleden

Adele, de moeder van rockster Bruce Springsteen, is overleden op 98-jarige leeftijd. Dat maakte haar zoon zelf bekend op sociale media. Ze leed aan de ziekte van Alzheimer.

gjs

“Ik herinner me hoe ik ’s ochtends je wekker hoofde afgaan. Ik lag dan in bed en hoorde hoe jij je klaarmaakte om naar het werk te gaan. Het geluid van je schminkdoos op de lavabo. En de vrouwen op kantoor met hun lippenstift, parfum en rokjes, en hoe blij jij er altijd uitzag wanneer je naar huis wandelde”, schrijft Springsteen op Instagram bij een video waarin te zien is hij met zijn moeder danst. Hij citeert uit The Wish, een nummer dat hij voor en over zijn moeder schreef.

Adele Springsteen had de ziekte van Alzheimer, zo maakte haar zoon in juli 2021 bekend. In een interview met Today vertelde hij hoe moeilijk ze het had. “Ze kan niet praten. Ze kan niet rechtstaan. Ze kan zichzelf niet voeden. Maar wanneer ze me ziet, lacht ze en krijg ik een kus. En ze maakt een geluid wanneer ze me ziet. Ik weet dat het geluid ‘ik hou van je’ betekent.”

Bij zijn fans was Adele Springsteen geen onbekende. Geregeld dook ze tijdens optredens op het podium op om mee te dansen, en The Boss zelf vertelde meermaals over haar in interviews. Ze werd 98 jaar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer