Man (56) overleden na brand in kelder appartement, elf anderen naar ziekenhuis gebracht

Antwerpen -

Een 56-jarige man die donderdag in levensgevaar naar het ziekenhuis werd gebracht na een zware brand in de Pothoekstraat in Antwerpen, is in de loop van de nacht aan zijn verwondingen overleden. Dat bevestigt de Antwerpse politie. De brand was ontstaan in een elektriciteitscabine in de kelder van een appartementsgebouw. Een dertigtal bewoners werd uit voorzorg geëvacueerd, elf personen werden naar het ziekenhuis gebracht.

De brand werd iets voor 19.30 uur opgemerkt. “In de kelder van een appartementsgebouw was brand ontstaan in een elektriciteitscabine”, zegt woordvoerder Ninke Neirynck van Brandweer Zone Antwerpen. Omdat de brand gepaard ging met een hevige rookontwikkeling in het volledige gebouw, werd het medisch interventieplan afgekondigd.

Ter plaatse gereanimeerd

Verschillende ziekenwagens snelden naar de Pothoekstraat. De 56-jarige bewoner van een van de bovenste appartement was er erg aan toe. Hij werd ter plaatse gereanimeerd en werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. In de loop van de nacht is hij daar overleden.

Een dertigtal bewoners werd geëvacueerd en opgevangen in een opgevorderde bus. Na een medische check-up werden nog eens elf personen naar het ziekenhuis gebracht.

De Pothoekstraat was een tijdlang volledig versperd. Door de brand zaten een zestig tot tachtigtal woningen meerdere uren zonder stroom. De politie had de bewoners aangeraden donderdagavond elders onderdak te zoeken. Een deel kan terecht bij vrienden en familie, voor anderen werd in opvang voorzien.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

 (jtp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen