Thomas Henry.© BELGA

OH Leuven blijft achter met stevige kater: Leuvenaars hadden persoonlijk akkoord met ex-spits Henry, maar Verona haakte uiteindelijk af

In Leuven zitten ze daags na het afsluiten van de mercato met een zware kater. De topprioriteit was een spits halen, maar die kwam er niet. OHL zette alles in op de terugkeer van Thomas Henry (29), en had zelfs een persoonlijk akkoord met de Franse spits, maar uiteindelijk ging de deal niet door.

Milan Augustijns

Henry sprak de afgelopen dagen ook met AA Gent en met de Buffalo’s liepen de onderhandelingen op clubniveau vlotter met zijn werkgever Hellas Verona, maar op persoonlijk niveau liep het vooral met OHL op wieltjes. Henry zag een terugkeer naar het oude nest zitten en er werd zelfs op een akkoord afgeklopt – nadat King Power wat extra geld vrijmaakte – en hij trok naar de luchthaven in Italië. Op het laatste moment blies Verona de deal echter af en wilde het de Franse spits in Italië houden.

Alweer net niet

Bij OHL waren ze overtuigd dat Henry zou komen en zitten ze nu met stevige frustraties. Ook een ruildeal tussen Benjamin Tetteh van Metz en Jonathan Braut Brunes sprong gisteren op het laatste nippertje af. En ook de komst van Benito Raman ging finaal niet door. De flankaanvaller vertrok bij Anderlecht en verkoos het Turkse Samsunspor boven OHL. Zo werd het vooral de wintermercato van net niet bij de Leuvenaars.

OHL probeerde Braut Brunes – de neef van Erling Haaland – nog te ruilen, tevergeefs.© Isosport

De spitsen die de afgelopen weken zo vaak als onvoldoende zijn bestempeld door coach Oscar Garcia – met naast Brunes ook Nsingi en Opoku – moeten het nu alsnog gaan doen voor OHL in de degradatiestrijd.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer