Ransomware kostte Johnson Controls 27 miljoen dollar

© Getty Images
Pieterjan Van Leemputten

Johnson Controls International, dat in september vorig jaar slachtoffer werd van een ransomware-aanval, maakt bekend dat die aanval in totaal 27 miljoen dollar heeft gekost.

De aanval, komende van de Dark Angels ransomware bende, kon 27 terabyte aan data stelen en de daders vroegen daar 51 miljoen dollar voor om de data te verwijderen en een encryptiesleutel te voorzien.

Bleeping Computer, dat de aanval toen al eerste meldde, merkt nu op in documenten van de Amerikaanse beurswaakhond SEC dat het bedrijf de kosten rond die aanval raamt op 27 miljoen dollar.

Het gaat daarbij om impact op de nettowinst in het laatste kwartaal van 2023, andere verloren omzet tot het einde van haar fiscaal jaar 2023 en begin 2024, aangevuld met kosten die zijn gemaakt om de aanval te stoppen of om er op te reageren.

Meer kosten in de toekomst

Maar dat prijskaartje is niet het eindpunt. Johnson Controls zegt dat de kosten nog zullen toenemen in de komende maanden, maarmate het in samenwerking met experten uitzoekt welke data werd gestolen. De activiteiten van de hackers zijn intussen wel volledig uit de systemen geweerd en de impact op haar producten en diensten is intussen van de baan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content