Zoom heeft app klaar voor de Apple Vision Pro-headset

Een impressie van Zoom door de 'ogen' van Apples Vision Pro. © Zoom
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Videovergaderdienst Zoom lanceerde vrijdag een app die geoptimaliseerd is voor de Vision Pro, de nieuwe headset van Apple die vanaf 2 februari te koop is – zij het voorlopig alleen in de Verenigde Staten.

De toepassing combineert videovergaderen met de fysieke ruimte van gebruikers. ‘Zo vervagen de grenzen tussen persoonlijke vergaderingen en meetings op afstand, waardoor deelnemers zich meer betrokken zullen voelen’, stelt Zoom.

3D-objecten delen

Met Zoom voor visionOS, het nieuwe besturingssysteem voor Apples headset, worden gebruikers in de ruimte weergegeven als een ‘fysieke representatie van zichzelf’. Dat betekent dat andere deelnemers ook hun mimiek en handbewegingen kunnen zien. Gebruikers kunnen verder tot vijf personen in hun fysieke ruimte vastpinnen, met de optie om de achtergrond van vastgepinde deelnemers te verwijderen, voor een meer levenechte vergaderervaring.

Een feature die later aan de Zoom-app zal worden toegevoegd, is het delen van 3D-objecten. Een animator of game-ontwerper kan dan bijvoorbeeld het nieuwste model van een personage weergeven in de fysieke ruimte.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content