Onderzoekster Elisabeth Van den Abeele  en radiopresentatrice Jolien Roets.
Volledig scherm
PREMIUM
Onderzoekster Elisabeth Van den Abeele en radiopresentatrice Jolien Roets. © ID/ Josefien Tondeleir / Thomas Geuens

Waarom je die schattige foto’s van je (klein)kinderen beter niet openbaar deelt: “Bij 18 op 19 profielen liepen expliciete berichten van pedofielen binnen”

Wees op je hoede als je schattige foto’s of video’s van je (klein)kinderen wil delen op sociale media, waarschuwt onderzoekster Elisabeth Van den Abeele. Zij ontdekte een duistere realiteit toen ze ging spreken met 19 kidfluencers - dat zijn kinderen onder de 13 van wie dagelijks foto’s en video’s verschijnen op Instagram, Youtube of TikTok. “Ouders vonden foto’s van hun kind terug op het dark web.” Hoe kan je dan wél nog trots je kroost tonen online?

3 reacties

  • Fanny Konings

    3 maanden geleden
    Het zijn met alle foto's welke ongevraagd op internet worden geplaatst. Maar sommige ouders zijn koppig en ipv een neen op vraag, doen ze maar door want men overdrijft? Staan dan perplex wanneer tot een conflict , zelden heb je een rechtzetting met de nodige excuses. Online staat het vol met kiekjes en portretten en veelal worden deze afgehaald en gebruikt ondanks bescherming.
  • Gunther Mampaey

    3 maanden geleden
    En nu pas valt hun Euro? En eens op het internet, gaan ze er zelden af, ik ben volledig akkoord dat ze de mensen eens bewust maken om zulke beelden niet meer te posten. Wat onschuldig lijkt kan snel veranderen naar dingen die ongewenst zijn. Ik zelf post zelden foto's van mezelf of van mijn woning juist daarvoor en ik ben volwassen.
  • Wendy Van Meel

    3 maanden geleden
    Moeten ze verbieden om foto's van kinderen etc online te plaatsen. Denk toch na mensen... Punt 1: niemand is geïnspireerd in jullie kinderen... familie of niet... Punt 2: de kinderen willen vaak zelf niet dat hun foto's online geplaatst word. Ook al vinden jullie dit... "schattig" Punt 3: Denk aan foto diefstal voor 3de (reclame, deepfake,...) En vooral.. Punt 4: pedofielen zullen jullie kinderen maar al te graag in hun zwemkleding, pampers, onderbroeken,... zien