themabeeld© BELGA

Duif die ervan verdacht werd Chinese spion te zijn, na acht maanden vrijgelaten

India -

De politie in India heeft na acht maanden een duif vrijgelaten die ervan verdacht werd een Chinese spion te zijn. Op de ringen die rond de poten van het dier zaten, zou iets gestaan hebben wat leek op Chinese tekens.

rovn
Bron: The Guardian

Opvallende vrijlating in India. Daar heeft de politie beslist om een duif terug vrij te laten die ervan verdacht werd een ‘Chinese spion’ te zijn. Het dier werd in mei 2023 gesignaleerd bij een haven in Mumbai. Op de ringen die rond de pootjes van het dier zaten, zouden ‘Chinese tekens’ gestaan hebben. Dit deed de politie vermoeden dat het een vorm van Chinese spionage was, en werd daarom naar een lokale dierenkliniek gestuurd.

Niet de eerste

Uiteindelijk bleek de duif geen spion te zijn, maar een wedstrijdduif uit Taiwan. Het dier was ontsnapt en zo naar India gevlogen. Dinsdag werd de vogel vrijgelaten met toestemming van de politie. Er zal nog een lange weg naar huis volgen voor de wedstrijdduif.

Het is niet de eerste keer dat de Indiase politie een verdachte duif oppakt. In 2020 liet de politie een duif vrij van een Pakistaanse visser nadat onderzoek had uitgewezen dat de vogel, die over de zwaarbewapende grens was gevolgen tussen India en Pakistan, geen spion was. In 2016 nam men nog een andere duif in gevangenschap. Op deze duif was een briefje gevonden met bedreigingen aan het adres van de Indiase premier Narendra Modi.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer