Photonews / Photo News
Volledig scherm
© Photonews / Photo News

Vlaamse woonwaarborg moet 5.000 jonge kopers per jaar sneller aan eigen woning helpen

Op voorstel van Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) voert de Vlaamse regering een nieuwe maatregel in die jaarlijks tot 5.000 jonge Vlaamse gezinnen ondersteunt bij de aankoop of de bouw van een eerste eigen woning. De Vlaamse regering zal voor die zogenoemde “first time buyers” een waarborg verstrekken op het stuk van de lening boven 90 procent van de waarde van de woning. Zo moeten jonge kopers met minder eigen inbreng toch makkelijker een lening krijgen.

63 reacties

  • Liesbeth Cuppens

    2 maanden geleden
    Weet MD nog wat hij wil? Zo weinig mogelijk sociale woningen, want deze dienen als tussenstap naar een 'volwaardige' woning, geen woonbonus meer zodra men niet meer tot de categorie jongeren behoort... Ziet hij echt niet dat hij dezelfde groep twee keren treft? Na enige tijd in een sociale woning een eigen huis/appt kopen, kan voor velen enkel met ondersteuning van de woonbonus. Zonder woonbonus blijft iedereen in een sociale woning bij gebrek aan geld. Over inzicht gesproken...
  • Jan Baroen

    3 maanden geleden
    Ze slaan de jonge eigenaars van huizen een paar jaar geleden halfdood door de woonbonus af te schaffen en nu komen ze met een plakkertje tegen het bloeden. Wat een vertoning!
  • Vital Verstraten

    3 maanden geleden
    Als ze toch willen helpen, wel schaf dan de BTW af op nieuwbouw en alle andere taksen. Dit is gewoon een lapje voor het bloeden, niet meer niet minder of nog beter, neem de werkmensen minder van hun loon af, dan kunnen ze het wel zelf betalen, zou dat niet fair zijn?
  • Willy Bogaert

    3 maanden geleden
    Schaf liever de renovatieverplichting op 5 jaar af .Stop met al die regeltjes en boetes .Het hangt gewoon de mensen hun keel uit met die advocatenregeringen Pruts EPC( zelfs op een te slopen woning is teken van administrataie boven alles , de Vlaams waanzin Veel administratie Om een omgevingsvergunning aan te vragen moet je bijna 3 diploma's hebben en dan nog . Lokale loketten beheersen het zelfs ook al niet meer .
  • Linda D'Haese

    3 maanden geleden
    Dit is opnieuw een maatregel voor zij die al een hoger inkomen hebben en nu blijft men maar klagen over de hoge rente in de jaren zeventig stond de rente 9 tot zelfs 10% en moest ge ook 10% of zelfs meer eigen inbreng hebben afhankelijk van wat de expert van de bank de waarde van de woning schatte