© ATV

Onderzoek geopend na dodelijke brand in Westmalle: brandstichting nog niet uitgesloten

Malle -

Het Antwerps parket heeft een gerechtelijk onderzoek geopend naar de dodelijke brand van donderdagavond in Malle. Daarbij liet Inge S. (55) het leven, haar partner Theo D.R. (79) verkeert nog in levensgevaar. Alle pistes liggen nog open.

Jarit Taelman

De hulpdiensten kregen donderdag rond 17.50 uur een oproep wegens een zware brand in de Heidemolenstraat in Westmalle. “De brand woedde in het dakappartement. Er kwam heel veel zwarte rook van onder de dakpannen en uit de ramen”, getuigt een van de buren vrijdagmorgen. Brandweer Zone Rand kwam met verschillende ploegen ter plaatse, maar had de handen vol om de brand onder controle te krijgen.

De brandweer trof tijdens de bluswerken in het appartement een overleden vrouw aan. Het betrof de 55-jarige Inge S., die samen met haar partner Theo D.R. (79) in het bovenste appartement woonde. De brandweer evacueerde de man via het terras naar buiten. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis afgevoerd en verkeert nog steeds in levensgevaar.

Het Antwerps parket vorderde donderdagavond het gerechtelijk lab, de wetsdokter en de branddeskundige. “In loop van de avond werd de onderzoeksrechter gevorderd voor opzettelijke brandstichting met vermoeden menselijke aanwezigheid, bij nacht en met de dood tot gevolg. Donderdagavond werd er nog een afstapping georganiseerd”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts.

PZ Bethanië

Hoe de brand is kunnen ontstaan, is nog niet duidelijk. “Bij de eerste vaststellingen vond de deskundige een brandhaard, maar er kan nog niet met zekerheid gezegd worden of de brand opzettelijk of accidenteel is”, zegt Aerts. Het onderzoek loopt verder onder leiding van de onderzoeksrechter. “De onderzoeksrechter laat een autopsie uitvoeren om de doodsoorzaak van het slachtoffer te achterhalen.”

Inge S. en Theo D.R. zouden elkaar leren kennen hebben in PC Bethanië in Zoersel. Theo D.R. verbleef een tijd in een rusthuis in de buurt, maar zou enkele jaren geleden verhuisd zijn naar het appartement in de Heidemolenstraat. Het koppel had weinig contact met de buren, die vrijdag wel gewag maken van overmatig drankgebruik.

© jtp

© jtp

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen