Belg tot veertien jaar cel veroordeeld voor doodsteken Britse toerist in Amsterdam

Een rechtbank in Amsterdam heeft vrijdag de 24-jarige Nongo B. uit Mechelen tot veertien jaar cel veroordeeld. B. is schuldig bevonden aan het doodsteken van de Britse toerist Danny Castledine (22).

Bron: BELGA

Het slachtoffer werd in de nacht van 31 mei op 1 juni 2022 in het centrum van de Nederlandse hoofdstad van het leven beroofd. Het onderzoek heeft uitgewezen dat de toerist dertig keer in de hals en het hoofd was gestoken. De fatale steek werd in de halsslagader toegediend.

De Mechelse verdachte werd op 1 juni 2022 ‘s ochtends opgepakt. Hij verkeerde in verwarde toestand. Zijn kleding en schoenen zaten onder het bloed, dat na onderzoek van Castledine bleek te zijn.

B. en het slachtoffer waren elkaar in de Amsterdamse binnenstad tegengekomen en trokken enige tijd met elkaar op. Waarom hun samenzijn uiteindelijk leidde tot de dodelijke geweldsuitbarsting is onduidelijk gebleven. Tijdens de rechtszitting twee weken geleden verklaarde B. dat hij zich niets van de steekpartij kan herinneren. Hij zou onder invloed van medicijnen en drugs zijn geweest.

Het openbaar ministerie had twee weken geleden een celstraf van veertien jaar geëist. De rechter besliste vrijdag om die eis te volgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer