Boerenprotest/Transporteur Gert-Jan Desmet
Volledig scherm
PREMIUM
Boerenprotest/Transporteur Gert-Jan Desmet © Photo News / Benny Proot

Transporteurs zijn het beu: “Boerenblokkade kost ons elk uur 200.000 euro. Wie gaat dat betalen?”

De sympathie voor het boerenprotest brokkelt af bij de transporteurs die hun rekening maken nu de haven van Zeebrugge al dagenlang op slot blijft. Het verlies loopt in de miljoenen en de vraag is wie daarvoor zal opdraaien. “Als wij geen vrachtwagens zouden sturen als de boeren oogsten, dan zou het kot te klein zijn.”

110 reacties

  • Swa Wuyts

    3 maanden geleden
    Het publiceren van de correcte situatie zou al veel helpen. Welke vlees en landbouw producten, en tegen welke prijs voor de boer worden er uitgevoerd. En, hoeveel van deze zelfde producten en tegen welke prijs worden ze ingevoerd. Vervolgens, wie krijgt wat en waaraan worden deze gigantische Europese subsidies besteed. Zo krijgt de burger en beter beeld wat er in de veeteelt en landbouw sector gebeurd. Nu worden er met cijfers gegogelt.
  • bert Van den Bossche

    3 maanden geleden
    Mijn steun gaat nog steeds naar de boeren!
  • Hans De Groote

    3 maanden geleden
    Als ik mij herinner waren het enige maanden geleden der vrachtwagenchauffers die acties voerden en voor overlast zorgden. Stoorde mij helemaal niet, was gerechtvaardigd. Maar nu is wat solidariteit met boeren misschien opportuner. Door verdeeldheid te zaaien komt niemand verder
  • Hendrik Patyn

    3 maanden geleden
    Jammergenoeg denk ik dat het de enige mogelijkheid is om Europa wakker te maken, die Europese politiekers doen maar wat, en lachen ons nog uit ook...
  • Johny matheeuwsens

    3 maanden geleden
    De waanzinnige eisen en regeltjes van de EU zorgen hiervoor, ze maken het voor de gewone mens echt moeilijk. De mensen worden het beu en vooral de landbouwers, wij in Europa gaan de opwarming echt niet stoppen. Onze leiders zijn vooral met zichzelf bezig, begrijpen de modale mens totaal niet.