Brug over E40 in Drongen
© Google Streetview

E40 in Gent dicht in beide richtingen voor werken aan brug 

Op de E40 in Drongen, bij Gent, wordt vannacht gewerkt aan een brug over de snelweg. Het verkeer kan er vanaf 22 uur niet door. Onder meer bezoekers van het Lichtfestival moeten dan omrijden.   

In Drongen, bij Gent, komt er een nieuwe brug over de E40. Vannacht plaatst het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de draagbalken. Om dat veilig te kunnen doen, gaat de snelweg in beide richtingen dicht van 22 uur tot 10 uur zondagochtend. 

De E40 richting Brussel wordt afgesloten in Aalter, richting Oostende gebeurt dat in Sint-Denijs-Westrem. De werken komen ongelegen, ze vallen tijdens het Lichtfestival van Gent. In het weekend lokt het evenement tienduizenden bezoekers. Ze moeten op tijd naar huis rijden, of een omleiding volgen.  

Het AWV waarschuwt voor hinder en heeft ook overleg gehad met de stad Gent. Als de drukte te groot is, kunnen de werken een uur uitgesteld worden, tot 23 uur. De beheerder verspreidt die info via lichtkranten en signalisatie aan grote parkings. 

omleiding tijdens de sluiting van de E40
© Agentschap Wegen en Verkeer

De wegbeheerder plaatst vandaag draagbalken van 115 ton. Dat gebeurt met 2 grote kranen die op de snelweg moeten staan om de 7 balken op hun plaats te tillen. De voorbije maanden voerden aannemers de voorbereidende werken uit. 

De snelweg gaat in februari nog twee keer dicht om de dekplaat in beton aan te brengen (nacht van 5 op 6 februari) en om de bekistingen te verwijderen (nacht van 16 tot 17 februari). 

Meest gelezen