Photo News / Joel Hoylaerts / Photonews
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News / Joel Hoylaerts / Photonews

INTERVIEW. Flanders Classics-CEO Tomas Van Den Spiegel over toekomst van het veldrijden: “Heeft het in 2030 nog een plaats in het wielrennen?”

Zoals te voorzien en te verwachten was, lag ook deze winter weer de Wereldbeker veldrijden onder vuur. Die Wereldbeker is een organisatie van Flanders Classics en CEO Tomas Van Den Spiegel heeft wel oren naar de kritiek. Dat een Wereldbeker ook met minder kan, daarvan moet je Van Den Spiegel niet overtuigen. Maar meer dan kwantiteit gaat het grote debat om de kwaliteit van de cross. “We beseffen niet hoeveel potentieel het format van het veldrijden heeft. Zoals we vandaag veldrijden organiseren, slagen we er niet in om dat potentieel eruit te halen.”

12 reacties

  • Claude Broucker-Briké

    3 maanden geleden
    Veldrennen is lokaal interessant. Internationaal betekent het weinig.
  • Tom Soreyn

    3 maanden geleden
    Ze zouden in de toekomst elke wielrenner moeten verplichten tenminste aan 1 of meer wedstrijden in het veldrijden te moeten deelnemen. voor de stuurvaardigheid. er zouden zeker weten minder valpartijen gebeuren tijdens het seizoen. zeker weten....
  • Marc Verdonck

    3 maanden geleden
    De beste renners komen wel uit het veldrijden , mannen zoals Wout, Mathieu ,Tom en vroeger de gebroeders de vlaeminck enz..
  • marc lenaerts

    3 maanden geleden
    Snak naar de tijd van vroeger liboton en ervoor toen kon je nog bij de renners komen jammer ben sinds een jaar of drie afgehaakt met live te gaan kijken te veel gezever
  • kenneth van den berghe

    3 maanden geleden
    Grote meneer, letterlijk en figuurlijk Zijn visie, is volgens mij ook de juiste.