Getty Images/Science Photo Libra / Wim Daneels
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/Science Photo Libra / Wim Daneels

Nu ook bij ons bevestigd: steeds meer jonge mensen sterven aan darmkanker. “We moeten nu in actie schieten”

Na jaren van twijfel en discussie lijkt het dan toch te kloppen. Steeds meer jongvolwassenen sterven in Europa aan darmkanker. Dat blijkt uit een nieuwe grootschalige studie, gepubliceerd in Annals of Oncology. Volgens darmspecialist Luc Colemont is hét moment gekomen voor onze overheid om te reageren. Hij legt uit waarom de cijfers stijgen én hoe je het zelf alert kan zijn. “We moeten de leeftijd voor de gratis darmkankertest verlagen naar 45 jaar.”

44 reacties

  • Marianne wauman

    3 maanden geleden
    Je laten onderzoeken is het beste , een coloscopie is pijnloos, zijn er poliepen worden deze verwijderd. Het enige dat wat vervelend kan zijn is de drie dagen voor het onderzoek maar valt al bij al aardig mee.Doen is de boodschap!!!!
  • rino maes

    3 maanden geleden
    Zal er niet op verbeteren met al die pesticiden dat ze gebruiken en bewaringsmiddelen en kunst zoetstoffen enz...clean eten is de kunst maar waar vindt je tegenwoordig nog clean food.
  • Gerard Braeckmans

    3 maanden geleden
    Waarom 'nu' in actie schieten en niet 'vroeger'
  • Kurt Vanhaverbeke

    3 maanden geleden
    Santé zou ik zeggen... Doe op 50 een onderzoek klinische genetica en je weet. Meten is weten.
  • richard lenssens

    3 maanden geleden
    @Walter Van Criekinge ,dat schuren zorgt er net voor dat er scheurtjes in de darmwand kunnen ontstaan met bloedingen en aanleiding geven tot ontwikkeling van poliepen of tumoren,komt niet van mij maar van de specialist.Ik had met 54 prijs en sinds dan niks meer voedsel dat schuurt ,werd mij zelfs verboden.