© ZoneRupel

Politiezone Rupel (onder)zoekt aansluiting met Mechelen-Willebroek

De burgemeesters van de Politiezone Rupel hebben samengezeten met de burgemeesters van de Politiezone Mechelen-Willebroek in een eerste verkennend gesprek om samen één politiezone te vormen.

Jan Boey

Het initiatief komt van de Boomse burgemeester Jeroen Baert (N-VA). “We hebben alleen maar kunnen vaststellen dat de schaalvergroting die mijn collega burgemeester Eddy Bevers uit ­Willebroek met de Mechelse politie heeft gezocht een succesverhaal is. Omdat we ook aan de toekomst moeten denken, zijn we deze verkennende gesprekken opgestart”, verklaart burgemeester Jeroen Baert van Boom.

Aan de tafel zaten naast de Boomse burgemeester ook de burgemeesters van de andere Rupelgemeenten: Rumst, Hemiksem en Niel. De Schelse burgemeester kon niet kon aanwezig zijn. Eveneens aan de gesprekstafel zaten de burgemeesters van de politiezone Mechelen-Willebroek, respectievelijk burgemeester Bart Somers en Eddy Bevers.

Willebroek

Burgemeester Eddy Bevers zegt dat de politiezone Mechelen-Willebroek niet afkerig staat tegenover de vraag van de Rupelstreek. "Ik heb op de vergadering ook bevestigd dat Willebroek alleen maar positieve ervaringen heeft met deze schaalvergroting. Voor de rest ga ik daar (voorlopig) geen uitspraken over doen. Het is aan de Zone Rupelstreek om dit verder samen uit te vlooien", zegt hij.

Bedoeling is dat voor de zomervakantie de Rupelgemeenten definitief beslissen welke richting het verder uitgaat. Ervaring leert dat tussen woord en daad er gewoonlijk toch wel een jaar over gaat alvorens een 'nieuwe' politiezone concreet werkbaar is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER