Jongeman steekt twee keer sporen over terwijl slagbomen al lang naar beneden zijn: “Politiepatrouille stond klaar”

Sint-Gillis-Dendermonde -

In Sint-Gillis stak opnieuw iemand de spoorweg over wanneer de lichten al rood waren. Twee dagen geleden postte de politie al zo een filmpje van een automobilist. Deze keer gaat het om een jongeman die de spoorweg oversteekt terwijl de slagbomen al lang naar beneden zijn. Tot twee keer toe. Evenveel keer werd hij betrapt door een patrouilleploeg en werd hij op de bon geslingerd.

Stef Van Overstraeten

Het nieuwe filmpje dat de lokale politie van Dendermonde op de socials dropte is nog flagranter dan dat van eergisteren. Toen haalde een automobilist levensgevaarlijke toeren uit aan de overweg van de Diepestraat in Sint-Gillis. Het was al zestien seconden rood, de slagbomen kwamen naar beneden en enkele seconden nadat de wagen over de sporen was denderde een goederentrein voorbij.

LEES OOK.Automobilist steekt spoorweg nog snel over ondanks rood licht, maar dat is buiten politie gerekend: “We zijn zwaar verontwaardigd”

Vrijdag kwam er een nieuw filmpje boven water, van de nacht van donderdag op vrijdag. Liefst 44 seconden nadat de slagbomen naar beneden waren zie je een jongeman over de spoorwegovergang in de Buisstraat lopen, aan ‘den halt’ in Sint-Gillis. “Beelden zeggen meer dan woorden dachten we”, zegt Patrick Feys, de korpschef van de lokale politie van Dendermonde. “Onder het motto twee beelden zeggen meer dan woorden postten we nu twee filmpjes van dezelfde persoon die erin slaagt om binnen 40 minuten tijd twee keer de overweg over te steken wanneer de rode lichten aangaan.”

Opnieuw levensgevaarlijke toestanden waar weinig woorden voor zijn. “De eerste keer doet hij dit maar liefst 44 seconden nadat de slagbomen naar beneden waren. Ook aan deze overweg beschikken we over camera’s en stond een patrouille klaar om onmiddellijk tussen te komen.”

LEES OOK.Spoorlopen aan gesloten overweg zowat dagelijkse kost: “Ik zie het geregeld gebeuren”

In Sint-Gillis zijn heel wat overwegen, omdat verschillende spoorlijnen er samenkomen aan het station van Dendermonde. Roekeloos oversteken wanneer de lichten rood zijn lijkt er schering en inslag. Wat de politie toont zou maar het topje van de ijsberg kunnen zijn. Er werd een pv opgesteld en de jongeman vertelde de agenten het gevaar te begrijpen. Hij zou dit nooit meer doen. “Tot 40 minuten later wanneer hij opnieuw de overweg oversteekt wanneer die al vijf seconden in alarm staat”, zegt Feys. “Karma in het kwadraat, want ook dezelfde patrouilleploeg is ter plaatse om de tweede overtreding vast te stellen.”

Dat er in Dendermonde weldegelijk gecontroleerd wordt aan spoorwegovergangen is bij deze bewezen. De jongeman beging twee keer een overtreding van de zwaarste graad en zal zich waarschijnlijk voor de politierechter moeten verantwoorden. Op het ongepast gedrag staan boetes tot 4.000 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer