Patricia Neckebroeck  tussen de kindjes in haar opvang De Lindekindjes in Appelterre. Zij krijgt meer geld om het aantal kindjes per begeleider te verlagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Patricia Neckebroeck tussen de kindjes in haar opvang De Lindekindjes in Appelterre. Zij krijgt meer geld om het aantal kindjes per begeleider te verlagen. © ID/ Frank Bahnmuller

“Meer geld maar zelf mensen moeten zoeken, da’s een vergiftigd geschenk”: crèches krijgen 3.000 euro extra per plaats voor minder kindjes per begeleider

De kinderopvang ontvangt sinds januari meer geld: tot 3.000 euro extra per plaats. In ruil moeten onthaalouders en crèches tussen nu en drie jaar wel naar minder kindjes per begeleider. Is dat organisatorisch wel haalbaar? Waar vinden ze extra personeel? “De regering gaf ons eigenlijk een vergiftigd geschenk.”

14 reacties

  • Fredje Mebis

    3 maanden geleden
    en de werkende zullen wel weer wat meer betalen
  • Katia Mistianes

    3 maanden geleden
    Tradwives zijn in opmars. En ze weten waarom. Thuisblijven bij uw eigen baby, is weliswaar lastiger dan gaan werken, maar het is niet minderwaardig, zoals het feminisme het voorstelt. Geef elke moeder een uitkering als ze de eerste jaren thuisblijft bij haar eigen baby en op die manier plaats maakt in de crèche.
  • edna de winter

    3 maanden geleden
    edewinter .....eeen vergiftigd geschenk,?idd!, is het niet de tààk van VDAB mensen aan het werk te zetten?....wàt doen ze daar tegenwoordig?
  • Ives Ameel

    3 maanden geleden
    En van waar komt dat geld?
  • jan tobbak

    3 maanden geleden
    in de meeste landen zorgen de ouders of grootouders voor de kinderen en bestaan geen créches