© EPA-EFE

Thomas Detry moet na tweede ronde leiding delen op prestigieus golftoernooi in Californië

Na een sublieme openingsronde van 63 slagen, waarmee Thomas Detry alleen de leidersplaats greep, moet de 31-jarige Brusselaar vrijdag na een tweede ronde van 70 slagen de koppositie delen met de Zweed Ludvig Åberg en de Amerikaan Scottie Scheffler op het AT&T Pebble Beach Pro-Am golftoernooi (20 miljoen dollar), dat doorgaat in het Amerikaanse Pebble Beach, Californië.

Marnix Taes
Bron: BELGA

Detry, die op dag twee zijn ronde moest afwerken op de moeilijkere Pebble Beach-baan, leek aanvankelijk zijn leiderplaats succesvol te verdedigen. Zo putte hij op zijn eerste elf holes vier birdies weg. Op zijn dertiende en veertiende hole liep het echter fout, wat hem twee bogeys kostte. 

Desondanks bleef hij met zijn ronde van 70 slagen de leidersplaats behouden. Detry deelt die met de Amerikaan Scottie Scheffler, ‘s werelds nummer een en de 24-jarige Zweed Ludvig Åberg, de rijzende ster in de golfsport, die vorig jaar deel uitmaakte van het Europese Ryder Cup-team en eind vorig jaar de RSM Classic won. Het trio telt één slag voorsprong op de Amerikaan Patrick Cantlay. 

“Het verschil tussen gisteren en vandaag is dat in de eerste ronde alles vrijwel perfect verliep. De afslagen waren zeer goed, ik miste vrijwel geen enkele fairway en de putts vielen ook”, liet Detry weten. “Vandaag nam ik ook een goede start, maar op mijn dertiende hole miste ik de fairway en had ik geluk dat de bal niet in het water verdween. Een bogey was alsnog een goed resultaat. Op mijn veertiende hole liep het ook fout, maar al bij al ben ik tevreden. De ijzerslagen zijn scherp en de putting is goed, ik kan hier een goed resultaat neerzetten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer