© BELGA

Pim Ronhaar “moet niks”, maar wil er wel alles uit halen op WK: “Op een goede dag kan ik misschien podium rijden”

Pim Ronhaar komt zondagmiddag ook aan de start van het WK veldrijden in Tabor Als ploegmaat van superfavoriet Mathieu van der Poel kan de Nederlander wat meesluipen in de schaduw van de huidige wereldkampioen.

Marnix Taes
Bron: Wielerflits

“Vorig jaar hebben we in de besprekingen voor het WK in Hoogerheide besproken dat we elkaar niet in de weg moesten rijden”, vertelt Ronhaar bij Wielerflits. “Dat is de essentie. We rijden allemaal in een oranje truitje. En als Mathieu zijn ding kan doen, dan rijdt hij direct weg. Ik ga dus niet naar Tábor om te helpen. Maar dat heeft hij ook niet nodig.”

Voor Ronhaar wordt het zijn tweede WK bij de elite mannen. Vorig jaar in Hoogerheide eindigde hij nog zestiende om meer dan anderhalve minuut van Van der Poel en Wout van Aert. De 22-jarige Nederlander van Baloise Trek Lions hoopt nu uiteraard beter te doen.

De tijdelijk in Hoogstraten residerende Nederlander analyseerde ook het parcours. “Het is een heel andere tijd van het jaar nu. Normaal ligt de Wereldbeker in Tábor helemaal in het begin van het seizoen. Dus ik weet niet goed hoe de ondergrond er gaat bij liggen. Het is sowieso een heel zwaar rondje. Ik denk ook dat ik nog nooit in Tábor heb gereden in de conditie waarin ik nu zit. Het is dus moeilijk om te zeggen of het me nu lukt of niet. Maar als ik realistisch ben en de voorbije weken bekijk, dan heb ik goede papieren voor een mooie uitslag. Dan heb ik het over het podium.”

Ronhaar schat kansen Vanthourenhout heel hoog in

Voor wie ligt het rondje in Tabor dan het best? “Michael Vanthourenhout. Die gaat heel goed zijn. Eli Iserbyt zal in principe ook heel goed zijn op zo’n rondje. En ook Lars is er al heel goed geweest. En ja, Mathieu natuurlijk. Ik kan eigenlijk nog drie à vier anderen opnoemen. Ik denk dat het gewoon de renners zullen zijn die altijd vooraan rijden, al geef ik Michael Vanthourenout wat extra kansen.”

Ronhaar heeft zich deze winter aan een rotvaart ontwikkeld, in die mate dat hij het zelfs aandurft om in de clinch te gaan met Van der Poel en Van Aert. Hij won twee wereldbekermanches, stond nog eens drie keer op het podium in de Wereldbeker en werd vice-Nederlands kampioen. “Op een goede dag moet ik… Nee, ik moet niks. Met een goede dag kan ik misschien podium rijden. Maar ik ga er gewoon proberen alles uit te halen. Is dat een podium, dan ben ik daar heel tevreden mee. Maar is dat een vijfde plek, dan ben ik daar ook heel tevreden mee.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer