©Eric De Pessemier
©Eric De Pessemier

Lichaam in huis gevonden na zware brand in Godveerdegem: "Vermoedelijk de inwoner, maar identiteit wordt onderzocht"

In het puin van de afgebrande woning in Godveerdegem, bij Zottegem, is een lichaam gevonden. Vermoedelijk gaat het om de 80-jarige bewoner van het huis. Bij de zware brand afgelopen nacht kwam asbest vrij, daarom werden 37 buurtbewoners tijdelijk geëvacueerd. Zij zijn ondertussen allemaal wel terug naar huis. 

Vannacht heeft het zwaar gebrand in een huis in de Leliestraat in Godveerdegem. Het was een hevige brand en 37 omwonenden zijn tijdelijk geëvacueerd, maar ze zijn ondertussen weer allemaal thuis. Het is nog altijd onduidelijk hoe de brand ontstaan is. Bij de brand was er ook asbest vrijgekomen en de brandweer heeft zowel op straat als op de terrassen van de gebouwen alle restdeeltjes van het asbest weggehaald. Alleen in de tuintjes liggen er nog asbestdeeltjes, die moeten door een gespecialiseerde firma worden weggehaald. De stad heeft alle eigenaars verwittigd en gevraagd die zo vlug mogelijk weg te halen. 

Identiteit van lichaam wordt onderzocht

Volgens burgemeester Evelien De Both (N-VA) is er een lichaam gevonden: "De kans is groot dat het om de bewoner, een tachtiger gaat, maar dit moet verder onderzocht worden. Ook over de oorzaak van de brand is er nog niet meer duidelijkheid", laat ze weten. 

Meest gelezen