Paul Fierens

Veel schade bij ongeval in Oud-Turnhout: twee gewonden en auto over de kop

In Oud-Turnhout zijn twee mensen lichtgewond geraakt bij een verkeersongeval. De bestuurder van een auto geraakte afgelopen nacht om onduidelijke reden de controle over het stuur kwijt. Daarop ramde hij een stilstaande auto en de auto belandde op zijn dak. De twee inzittenden kwamen er met lichte verwondingen van af. De twee wagens en een woning liepen veel schade op. 

Iets voor 2.00 uur afgelopen nacht gleed een auto in Oosthoven, een dorp in Oud-Turnhout, om onduidelijke reden van de weg. Het gevolg was spectaculair: de auto ramde een geparkeerde auto en werd op zijn dak gekatapulteerd. Het gebeurde op Heieinde, de straat tussen Ravels en Oosthoven. De klap moet zo hevig zijn geweest, dat de geparkeerde auto volledig rond zijn as draaide en tot op de oprit van de buren werd geduwd.  Daar ramde de geparkeerde auto de gevel van de woning.  

De auto die het ongeval veroorzaakte, ging over de kop en kwam enkele tientallen meters verderop tot stilstand.  De twee inzittenden raakten als bij wonder lichtgewond en konden op eigen kracht uit het voertuig kruipen. Zij werden voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis in Turnhout. Twee auto's raakten zwaar beschadigd en zijn wellicht totaal verloren. Ook aan de gevel en de garagepoort van de woning is er heel wat schade.  

De bewoners van het getroffen huis lagen nog maar net in bed toen het ongeval gebeurde. Zij bleven ongedeerd. Het is niet de eerste keer dat er op deze plek een zwaar verkeersongeval gebeurt. Begin december 2021 ging hier ook al een auto over de kop. Volgens buurtbewoners wordt er op de weg vaak te snel gereden.

Paul Fierens

Meest gelezen