© TAB

Bestuurster riskeert celstraf voor dodelijk ongeval

De politierechtbank in Turnhout boog zich donderdag over het dodelijk ongeval in Ramsel (Herselt) waarbij begin 2015 Stef Theys (20) uit Rillaar (Aarschot) het leven liet. Beklaagde Brenda T. (39) riskeert een celstraf en een fiks rijverbod.

Bart Van den Langenbergh

Een avondje karten bij Extreme-Kart op de Aarschotsesteenweg in Ramsel met zijn beste vriend Nico S. (22) uit Aarschot liep op 6 januari 2015 fataal af voor Stef Theys. Toen zijn kameraad vanop de parking de straat opreed, werd zijn auto met daarin passagier Stef Theys aangereden door een achterop komende auto. Die wagen werd bestuurd door Brenda T. (39) uit Aarschot. Door de klap kwamen beide auto’s in een lager gelegen berm tot stilstand. Stef Theys moest uit het wrak bevrijd worden en overleed zes dagen nadien in het UZ Gasthuisberg in Leuven.

Brenda T. – maar ook Nico S. – moesten zich donderdag voor de politierechter verantwoorden voor de onopzettelijke doding van de jongeman. “T. reed te snel en was ook andere auto’s aan het inhalen. Het is zo klaar als een klontje dat haar rijstijl compleet ongepast was. Ik vraag een celstraf, een boete, een rijverbod en het afleggen van vier examens”, zei openbare aanklager Werner Verhulst. “Nico S. heeft een fout begaan omdat hij voorrangsplichtig was en toch de baan was opgereden. Maar hij hoeft daar niet voor gestraft te worden.” De ouders van het slachtoffer nemen Nico S. ook niets kwalijk en wijzen Brenda T. aan als enige verantwoordelijke voor het ongeval.

De advocaat van Brenda T. beweerde op zijn beurt dat er geen oorzakelijk verband is tussen de overdreven snelheid en het ongeval. “Als ze 40 per uur zou hebben gereden, zou het ongeval ook gebeurd zijn. Mijn cliënt draagt geen verantwoordelijkheid voor het ongeval”, pleitte meester Denis Van der Staey. Vonnis op 8 juni.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER