Brad Pitt en Angelina Jolie.© BELGAIMAGE

Angelina Jolie heeft niets meer te zeggen: Franse wijngaard in bezit van Brad Pitt

De bitse strijd tussen het sterrenkoppel over hun Franse wijngaard is beslecht. Het is de acteur die aan het langste eind trok.

De ruzie over Chateau Miraval en de bijbehorende stukken grond was jarenlang goed voor modder gooien tussen de bekende filmster en zijn gewezen vrouw. Na hun scheiding ontstond er hommeles over wie nu exact recht had op de aandelen die Pitt aan Jolie had gegeven toen ze nog een echtpaar vormden.

Details van de uitkomst van deze zaak worden niet vrijgegeven, maar het komt er op neer dat Pitt voor honderd procent zeggenschap heeft over de wijngaard. Dat er een regeling zat aan te komen, bleek al aan het einde van de vorige zomer. De advocaten van beide partijen meldden toen dat het conflict na overleg zou uitmonden in een schikking. Men wou zo een dure en langlopende rechtszaak vermijden. Angelina Jolie was eerder aangeklaagd door haar ex omdat de actrice haar aandelen zonder goedkeuring van Pitt had verkocht aan een Russische zakenman.

Brad en Angelina kregen het kasteel en wijngaard in bezit rond 2008. Zes jaar later vond er ook hun huwelijk plaats. De aandelen werden destijds gelijk verdeeld, met de afspraak dat beide partijen akkoord moesten gaan bij een eventuele verkoop. De wijngaard is zeer lucratief. De roséwijn heeft een zeer goed rapport bij wijnkenners.

LEES OOK. Zoon Brad Pitt en Angelina Jolie noemt vader “afschuwelijk persoon” in Instagram-post: “Je hebt het leven van de mensen rond mij een hel gemaakt”

( tove)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER